Waar de Kistenfabriek in 1914 zich vooral toelegde op verpakkingsmaterialen voor de bloembollen, daar levert het bedrijf tegenwoordig een grote verscheidenheid aan houten producten. Hierbij kun je denken aan wijnkisten en geschenkverpakkingen, exportkisten, landbouwkisten maar ook aan houten productdisplays. Hier lees je verder over al onze producten! Bij de Kistenfabriek maken we alles op maat en naar de wensen van de klant. Hierdoor ben je er als klant altijd van verzekerd dat het door ons geleverde product bij jouw situatie past! In 100 jaar tijd zijn we veranderd van een klein bedrijf naar een grote holding die internationaal levert. Onze producten kun je daarom ook overal ter wereld aantreffen!

Sinds 2014 jaar het predicaat Hofleverancier

4 december 2014 is een belangrijke dag in de geschiedenis van de Kistenfabriek. Op deze dag ontving de firma van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland het predicaat “Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier”. Deze titel is slechts weggelegd voor een klein aantal bedrijven in Nederland en wij dragen deze titel sindsdien met grote trots dragen en proberen deze uiteraard te behouden!

Om voor een dergelijk predicaat in aanmerking te komen dient een Nederlands bedrijf ten eerste 100 jaar te bestaan. Dit was het geval voor ons op 1 december 2014. Het is niet noodzakelijk zoals de titel luidt exclusief aan het Hof te leveren. De titel is weggelegd voor kleine en middelgrote bedrijven met een regionale uitstraling en die een onberispelijke reputatie hebben. Na een groot aantal keuringen en onderzoeken bij ons in Lisse werd beslist dat de Kistenfabriek hieraan voldeed, en waarna wij het predicaat met trots ontvingen!

De achtergrond van ons hout

Al onze producten worden klant specifiek en op maat gemaakt van uitsluitend duurzaam hout. Het duurzame van ons hout zit hem erin dat het wordt verbouwd in zogenaamde productiebossen. De bossen waar wij ons hout vandaan halen liggen voornamelijk in Scandinavië. Voor elke boom die gekapt wordt zullen 4 bomen terug geplant worden. Alle gemaakte producten van de Kistenfabriek zijn daarmee van duurzaam en verantwoord hout.

Het ISPM 15 certificaat

Naast dat al ons hout duurzaam is, is het desgewenst ook voorzien van een ISPM 15 certificering. Dit houdt in dat het een speciale hittebehandeling heeft gehad waarmee alle vormen van ongedierte uit het hout zijn verwijderd. Deze certificering is nodig voor de export in verband met het overbrengen van ongedierte en ziekten naar andere landen.

Doordat al het gebruikte hout bij de Kistenfabriek is behandeld volgens de ISPM 15 norm kunnen de producten zonder problemen wereldwijd geëxporteerd worden. Ook voor houten producten voor de export ben je daarom bij de Kistenfabriek aan het juiste adres.